Joe O’Connor

Cap Executiu @ 4 Day Week Global

Joe O’Connor és un activista motivat i dinàmic amb una gran experiència de lideratge, una passió per la justícia social i el canvi progressista i un talent per a les comunicacions modernes.

Joe viu actualment a Nova York, on està dirigint una beca de recerca d’un any amb la Cornell University’s ILR School, dirigint un projecte de recerca sobre la reducció del temps laboral.

També és el director del programa pilot mundial amb 4 Day Week Global, on està coordinant proves de la jornada laboral de quatre dies en Irlanda, els Estats Units i Canadà, amb gairebé 50 empreses inscrites per participar en proves coordinades de sis mesos a principis del 2022.  S’estan planejant programes pilots per al Regne Unit, Austràlia i Nova Zelanda, que tindran lloc més tard al 2022.

Ara es troba en un any sabàtic del seu treball com a Director de Campanyes amb Fórsa Trade Union,  el sindicat de serveis públics més gran d’Irlanda. Allí, és responsable de coordinar les campanyes nacionals de Fórsa, liderant una cultura de campanya i desenvolupant la seua capacitat, i donant més visibilitat a les polítiques i preocupacions del sindicat.

Joe és també el president de la campanya Four Day Week Irlanda, coordinant la formació de la coalició en 2019 i el llançament amb èxit d’un programa pilot i d’un projecte de recerca finançat pel govern en 2021.

Ha liderat el disseny, desenvolupament i llançament de vàries campanyes exitoses i innovadores en els últims anys, incloent ‘Jobbridge – Time to Start Again’, ‘More Power to You’, ‘Hidden Heroes’, i la campanya nominada al PRII (Premis a l’Excel·lència en Relacions Públiques) ‘Support our Secretaries’.

També ha treballat com a part de l’equip de revisió organitzativa estratègica de Fórsa entre 2019 i 2020, on va tindre un paper decisiu e impulsant un important projecte de gestió del canvi organitzatiu, incloent l’elaboració d’un pla estratègic de cinc anys per al sindicat.

Prèviament al seu treball en el moviment sindical, va passar diversos anys en el lideratge estudiantil, culminant amb la seua elecció com a President de la Unió d’Estudiants en Irlanda en 2013.  Ací va liderar un equip de directius i personal electes a temps complet representant a 354.000 estudiants de tota l’illa d’Irlanda. També ha ocupat diversos càrrecs de govern i política en aquesta àrea, com a director de la web d’informació juvenil SpunOut.ie  i l’Autoritat d’Educació Superior,  i com a membre del Grup Expert sobre Finançament Futur de l’Educació Superior, havent sigut nomenat pel Ministre d’Educació i Competències Ruairí Quinn T.D en 2015.

Joe va co-fundar The Doorstep Market en 2020, una iniciativa voluntària creada per donar suport a les xicotetes empreses irlandeses independents, durant la pandèmia del COVID-19. Aquest mercat virtual amb diversos proveïdors va actuar com una ‘tenda multiservei’, permetent als consumidors irlandesos ‘quedar-se a casa i comprar local’, des d’una selecció de més de 300 xicotetes empreses irlandeses i més de 1000 productes.

Té un Màster en Gestió d’ Estratègia i Innovació i una Llicenciatura en Empresarials i Comptabilitat  (matrícula d’honor) per l’Institut de Tecnologia Galway-Mayo, així com un Diploma Superior en Dret Laboral per la Honorable Society of King’s Inns.