John McDonnell

Membre del Parlament @ Labour Party UK

Membre del Parlament del Partit Laborista del Regne Unit

John McDonnell va nàixer en Liverpool i va créixer en Norfolk. En eixir de l’escola, John va treballar en el taller com a operari de producció. Després d’estudiar en l’escola nocturna, va anar a l’Universitat i posteriorment es va convertir en dirigent sindical al NUM i després al TUC.

En 1981, va ser elegit membre del Greater London Council com a membre de Hayes and Harlington. John va esdevindre President de Finances, responsable del pressupost de  3 mil milions lliures de GLC. Després de l’abolició del GLC, es va convertir en Cap de Política en el Consell de Camden i va ser Director Executiu de l’Associació del Govern de Londres abans de ser elegit en 1997 com a diputat laborista de Hayes & Harlington, West London.

En setembre de 2015, baix el lideratge de Jeremy Corbyn, va ser nomenat Ministre d’Hisenda en l’ombra. Com a canceller en l’ombra del Partit Laborista, John McDonnell ha estat dirigint el desenvolupament del programa Nova Economia del Partit Laborista, creant consens entorn de la necessitat d’una inversió més pacient i a llarg termini per part del govern. Com a part d’aquest treball, ha estat de gira pel Regne Unit donant conferències i seminaris per a involucrar al poble britànic al debat.

D’ençà que es va convertir en Ministre en l’ombra, John ha liderat el desenvolupament de l’estratègia econòmica dels laboristes. Durant les eleccions generals de 2017, John va elaborar ​​un programa econòmic totalment pressupostat que detalla les decisions sobre impostos i despeses que els laboristes pretenen aplicar d’arribar al govern, l’exercici de càlcul de costos més complet proporcionat per qualsevol partit polític en una elecció en els últims temps.