María Luz Rodríguez

Professora de Dret del Treball @ UCLM

Professora de Dret del Treball UCLM

Professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social en l’Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM).

Doctora en Dret per l’Universidad de Valladolid, Luz Rodríguez Fernández ha sigut també docent en eixa universitat i a la Carlos III de Madrid. A més, ha realitzat estances d’investigació a les universitats de Cambridge i de Bolonya i en la Penn State University (Filadèlfia),  al Centre Europeu d’Investigació en Política Social de Viena, al European Trade Union Institute de Brusseles i en el Departament d’Investigació de l’Organització Internacional del Treball en Ginebra.

Experta en treball digne i desenvolupament econòmic de la Fundació COTEC, actualment dirigeix com a investigadora principal el projecte d’investigació finançat per fons públics Digitalització i Treball: L’impacte de l’economia 4.0 sobre l’ocupació, les relacions laborals i la protecció social, que implica a 19 investigadors.

María Luz Rodríguez ha sigut assessora del Gabinet del Ministeri de Treball i Assumptes Socials(2005-2007), consellera de Treball i Ocupació de Castella-la Manxa (2007-2010) i secretària d’Estat d’Ocupació (2010-2011). Ha publicat nombrosos articles sobre ocupació i relacions laborals en llibres col·lectius i revistes especialitzades. A més, és autora dels llibres Negociació col·lectiva, igualtat i democràcia, Negociació col·lectiva i solució de conflictes laborals, L’estructura de la negociació col·lectiva i L’incident de no readmissió; i editora de Plataformes Digitals i Mercat de Treball; del futur del treball que volem, Treballadors autònoms i La negociació col·lectiva europea.