Yolanda Díaz

Vicepresidenta Segona i Ministra de Treball i Economia Social @ Govern d'Espanya

Nascuda a Fene (la Corunya) en 1971 i Llicenciada en Dret. Va realitzar diversos cursos superiors i de postgrau en relacions Laborals; Dret Urbanístic i Ordenació Territorial i Recursos Humans. A més, va realitzar formacions complementàries en Seguretat Social, contractació laboral, administració i poder polític i gènere.

Va començar col·laborant amb diversos despatxos d’advocats, fins a formar el seu propi a Ferrol, ciutat en la qual resideix actualment. Durant la seua carrera com a lletrada va abordar diverses qüestions i problemàtiques laborals i va ser assessora de la confraria de pescadors i associacions de dones.

L’any 2007 va ser elegida regidora de l’Ajuntament de Ferrol, on va formar un Govern de coalició amb el PSOE i va exercir com a tinent d’alcalde.

L’any 2012 va ser elegida diputada al Parlament de Galícia, on va exercir de portaveu segona fins a les eleccions generals de 2016, on va resultar triada per a representar en el Congrés dels Diputats a les gallegues i gallecs. Desprès d’això, va ocupar diversos càrrecs de portaveu en Comissions com a Indústria, Comerç i Turisme; Comissió d’Economia i Empresa; Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat; Portaveu adjunta de la Comissió d’Ocupació i Seguretat Social; Portaveu adjunta de la Comissió de Política Territorial i Funció Pública; així com Portaveu de la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords Pacte de Toledo, a més de portaveu del Grup Confederal Unidas Podemos – En Comú Podem – Galícia en comú.