27 i 28 de Maig, 2022
27 i 28 de Maig, 2022
Personalitats de la política, sindicats, empreses i especialistes d’arreu del món es reuniran a València per a debatre sobre el futur del treball i compartir experiències sobre la reducció del temps de treball.
A través de múltiples diàlegs i panells, persones expertes en economia, dret del treball, polítiques de gènere i tecnologia, entre d’altres, oferiran la seua visió sobre la proposta de la setmana laboral de quatre dies.
La principal llengua de comunicació durant l’esdeveniment serà l’anglès. No obstant això, s’oferirà en tot moment interpretació simultània al valencià i al castellà.
10:00h Arribades i café de benvinguda.
10:30h Obertura a càrrec de l’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó i introducció a càrrec de la presentadora de l’esdeveniment, Oriana Brunori (Periodista, Samaruc Digital).
10:45h CONFERÈNCIA D’OBERTURA: CAP A LA REDUCCIÓ DEL TEMPS DE TREBALL?
Joan Majó. Enginyer i empresari emprenedor. Ex-ministre d’Indústria i Energia (1985-1986) del Govern d’Espanya. Conseller assessor de la Comissió Europea. President de la Fundació Ernest Lluch.
11:30h Pausa Café.
12:00h PANELL 1: UNA ALIANÇA POLÍTICA INTERNACIONAL PER A LA JORNADA LABORAL DE QUATRE DIES.
Debat amb representants d’organitzacions polítiques que han desenvolupat propostes per a reduir el temps de treball.
Moderador: Enric Nomdedéu (Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General de LABORA).
Ponents:
14:00h Pausa per al dinar.
16:00h PANELL 2: INICIATIVES EMPRESARIALS I EXPERIÈNCIES SOBRE LA SETMANA DE QUATRE DIES.
Debat amb representants d’organitzacions empresarials que han impulsat o pretenen impulsar processos de reducció del temps de treball.
Moderadora: Salut Pedrós (Periodista, À Punt).
Ponents:
17:30h PANELL 3: SINDICATS I POLÍTIQUES DE REDUCCIÓ DEL TEMPS DE TREBALL.
Debat amb representants de les organitzacions sindicals de treballadors sobre les seues postures i propostes sobre la reducció de la setmana laboral.
Moderadora: Raquel Andrés (Periodista, La Vanguardia).
Ponents:
19:00h Cloenda a càrrec de la Vicepresidenta i Consellera de Polítiques Inclusives de la Generalitat, Mónica Oltra, i de la Vicepresidenta Segona i Ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz.
09:30h Acreditacions i café de benvinguda.
10:00h Obertura a càrrec del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.
10:15h PANELL 4: DEBAT AMB EXPERTS. EL FUTUR DEL TREBALL I LA REDUCCIÓ DE LA SETMANA LABORAL.
Debat amb especialistes acadèmics de diferents àmbits (economia, polítiques de gènere, dret laboral) entorn els possibles beneficis de la reducció de la setmana laboral.
Moderadora: Amparo Soria (Periodista, Levante-EMV).
Ponents:
11:30h Pausa Café.
12:00 h DIÀLEG PRINCIPAL: HORES DE TREBALL, DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I BENESTAR, UNA PERSPECTIVA ACADÈMICA.
Moderadora: Violeta Tena (Periodista, El Temps).
Juliet Schor. Economista i sociòloga. Professora del Boston Collegue (els EUA). Membre de la “Fundació MacArthur Connected Learning Research Network”. Schor és doctorada en Economia per la Universitat de Massachusetts. Abans d’incorporar-se al Boston College, va impartir classes en la Universitat d’Harvard durant 17 anys. La investigació de Schor es centra en l’economia col·laborativa, consum, jornada laboral i canvi climàtic. Els llibres de Schor inclouen, entre altres, The Overworked American, el qual va ser un best seller del New York Times, obrint un debat mundial sobre la jornada laboral, l’oci i la vida familiar.
Pedro Gomes. Economista i professor adjunt d’economia en Birbeck, Universitat de Londres. Doctor per la London School of Economics (LSE). Anteriorment va exercir com a professor adjunt en la Universitat Carles III de Madrid i en la Universitat d’Essex. És autor del llibre: “Friday is the New Saturday, How the Four Day Week Can Save The Economy” (Flint, 2021).
14:00h Pausa per al dinar.
16:00h PANELL 5: CAMPANYES CÍVIQUES PER LA JORNADA LABORAL DE QUATRE DIES.
Debat amb representants de moviments socials i organitzacions sense ànim de lucre que estan impulsant al món la transició cap a una setmana laboral de quatre dies o 32 hores.
Moderadora: Kristin Suleng (Periodista. Responsable de Comunicació i Marketing del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de València).
Ponents:
17:00h DIÀLEG DE CLAUSURA: TECNOLOGIA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I EL FUTUR DEL TREBALL.
Moderadora: Jèssica Crespo (Periodista, Cadena SER).
Lucía Velasco. Economista. Directora general de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat d’Espanya. Experta independent per a la Comissió Europea. Autora del llibre: “¿Te va a sustituir un algoritmo? El futuro del trabajo en España” (Turner, 2021).
Mª Luz Rodríguez. Professora de Dret Laboral en la UCLM. Secretària d’estat d’Ocupació d’Espanya (2010-2011). Cap de gabinet del Ministre de Treball i Assumptes Socials (2005-2007). Consellera de Treball i Ocupació de Castella-la Manxa (2007-2010). Autora de nombrosos articles en revistes especialitzades i obres col·laboratives. Recentment ha estat treballant amb la OIT i la Fundació COTEC en els camps del treball digital i el treball digne.
18:00 h PANELL 6: INICIATIVES I EXPERIÈNCIES PÚBLIQUES SOBRE LA SETMANA DE QUATRE DIES.
Debat amb representants dels governs i entitats que estan treballant en polítiques públiques per a donar suport a la reducció de la jornada laboral entre empreses i en el sector públic.
Moderadora: Julia Ruiz (Periodista, UGT).
Ponents:
19:00h Cloenda a càrrec del Secretari Autonòmic d’Ocupació de la Generalitat i Director General de LABORA, Enric Nomdedéu.
19:15h Actuació musical de cloenda a càrrec de la cantautora valenciana Gem.
+12
PAÏSOS
30
PONENTS
9
PANELLS
+200
ASSISTENTS
La “Cimera Internacional sobre la Jornada Laboral de Quatre Dies” està organitzada per la Generalitat Valenciana amb el suport de diferents organitzacions i entitats internacionals.